JOC DE MÀSCARES - Jaume Arasa


Joc de Màscares, la primera obra de Jaume Arasa (Tortosa, 1991) és un llibre que, amb habilitat i destresa, guia el lector per un fascinant laberint de misteris, intriga i corrupció. L'autor, amb una prosa elegant i una narrativa envolvent, transporta als lectors a través d'un viatge inesperat pel món de la moda, la corrupció i els secrets ocults.

Alegna Carbó, la protagonista d'aquesta història, emergeix com una periodista decidida i astuta de Barcelona. La seva recerca inicial sobre Xavier Pubilla, un empresari influent de la indústria de la moda, es transforma en una perillosa immersió en un món fosc d'intrigues i traïcions. La trama pren un gir sorprenent quan Alegna, després de ser brutalment atacada, decideix endinsar-se en una investigació més profunda per descobrir la veritat darrere dels esdeveniments que l'han posada en perill. Més tard, en Xavier Pubilla és brutalment assassinat a casa seva. 

La trama es desenvolupa amb una habilitat magistral, amb la ciutat de Barcelona com a escenari principal, però amb incursions a altres localitzacions com el Maresme, Milà i les Terres de l'Ebre. L'autor presenta amb detall aquests paisatges, creant un marc ric i autèntic que contribueix a la riquesa de l'experiència lectora.

Els personatges, meticulosament desenvolupats, afegeixen una dimensió humana a la història. Alegna emergeix com una heroïna complexa, amb una determinació inquebrantable per descobrir la veritat, fins i tot quan això posa en perill la seva pròpia seguretat. Els personatges secundaris, com el sergent Favà i la caporal Armengol dels Mossos d'Esquadra, aporten capes addicionals de profunditat i complexitat a la narrativa, creant relacions intrigants que mantenen l'interès del lector en tot moment.

La trama del llibre és com un joc de màscares, on res és el que sembla i cada pista revela noves capes de misteri. La connexió inesperada entre l’assassinat de Xavier Pubilla i fets antics, la delinqüència organitzada, el tràfic de drogues i altres oscures veritats que es revelen, mantenen la tensió de la història fins al final. L'autor controla amb habilitat els girs argumentals, mantenint els lectors en suspens i provocant l'excitació de descobrir el que passarà a continuació.

Un dels aspectes més destacats d'aquesta obra és la seva capacitat per explorar temes importants i actuals, com la corrupció política, la prostitució, i la discriminació basada en l'orientació sexual de les persones. Mitjançant la trama, l'autor aborda aquests temes amb subtilesa i sensibilitat, aportant una profunditat emocional i social a la història.

En conclusió, Joc de Màscares combina una trama absorbent amb personatges ben construïts i un entorn ric i vibrant. L'autor demostra un domini excepcional de l'art de narrar històries, transportant els lectors a un món ple de secrets i revelacions. A través d'aquesta obra, l'autor no només ofereix una experiència de lectura captivadora, sinó que també convida a la reflexió sobre qüestions socials i ètiques que ressonaran en els lectors molt després de tancar les pàgines del llibre.

Jose Núñez

Títol: Joc de màscares

Autor: Jaume Arasa

Editorial: Stonberg Editorial

Pàgines: 318

Data de publicació: març 2022

Comentarios