DESPRÉS DE LA VERGONYA - Marc Moreno

Ja podem gaudir de l’última novel·la escrita per Marc Moreno (Barcelona, 1977) i publicada per Llibres del Delicte. Després de la vergonya, un thriller que es cou a foc lent però que manté despert i atent al lector en tot moment. 

LA NOVA VIDA D’EN PAU

Tot canvia per a en Pau el dia que decideix dir-li a la seva parella, la Sandra, que ho deixen, que ha conegut a una altra noia i s’ha enamorat. Després de donar-li la noticia i només sortir al carrer un cotxe l’atropella deixant-lo en coma durant 4 anys.

Al despertar al llit de l’hospital, es troba completament sol. Només amb la companyia dels seus pares. No sap res ni de la Sandra, ni del seu fill, ni de la noia per la qual la va deixar. Aquí comença la lluita d’en Pau per esbrinar on és el seu fill i descobrir qui hi ha darrere del seu atropellament fa 4 anys, i tot amanit amb una sèrie de seqüeles tant físiques com psicològiques causades per l’accident. Com pot canviar la vida tan radicalment d’un dia per l’altre?

LA VIDA ENS POT CANVIAR EN UN OBRIR I TANCAR D’ULLS

Això es el que ens ha volgut mostrar en Marc en la seva nova novel·la, una mica allunyada de les novel·les negres de barri a les quals ens té molt bé acostumats. En aquesta ocasió, ens ha volgut fer partícips del dolor, el sofriment i la desesperació que s’apoderen de les persones que ho han perdut tot en un obrir i tancar d’ulls. La vida d’en Pau, la seva nova vida amb un nova parella es veu truncada per un atropellament sobtat. Patirem amb en Pau i ens posarem a la seva pell, sent còmplices de la seva desgràcia. 

Tan real com la vida mateixa. En aquest món no tenim res assegurat. 

DESPRÉS DE LA VERGONYA

Estem davant d’una lectura dura, que ens colpeix des del primer minut. Dividida en dues parts ben diferenciades, a la primera ens ficarem, literalment, al cap d’en Pau, sent partícips de les seves reflexions sobre la seva nova vida i com li ha canviat tot d’un dia per l’altre. La segona part agafa una mica més de ritme i ens capbussarem dins de les seves investigacions per esbrinar qui hi ha darrere del seu atropellament, ja que ell creu des d’un primer moment que va ser atropellat intencionadament.

No dubteu ni un segon en llegir Després de la vergonya, llegir a en Marc Moreno es una aposta assegurada. Gaudireu i patireu a parts iguals.


Jose Núñez


Títol: Després de la vergonya
Autor: Marc Moreno
Pàgines: 283
Data de publicació: octubre 2021

Comentarios