DELINQÜENTS - A cura de Marc Moreno

El mes de juny del 2013 es va publicar la primera novel·la de l'editorial Llibres del Delicte. Naixia així una de les editorials de novel·la negra en català més importants dels últims temps. Ara estan d'aniversari. Han arribat a la cinquantena de publicacions amb Delinqüents, un recull de relats curts molt negres i criminals amb la crème de la crème dels autors que escriuen en la nostra llengua.

EL PANORAMA NEGRECRIMINAL CATALÀ

Són poques les editorials que es dediquen exclusivament a publicar novel·les d'aquest gènere que tant ens apassiona a la nostra terra. De fet, es poden comptar perfectament amb els dits d'una mà. Entre elles trobem Llibres del Delicte que, gràcies a en Marc Moreno, ha aconseguit arribar a les 50 publicacions —i en breu, la 51— , i això és motiu de celebració.

Aquest recull de relats del que avui parlem, Delinqüents, és un regal per a nosaltres, per als lectors, per als fidels a aquesta literatura que ens fa venir salivera.

Llibres del Delicte va ser una aposta personal del seu pare —l'editor Marc Moreno—, ja que en el moment del seu naixement no hi havia gairebé cap editorial que publiqués únicament gènere negre en català. Vuit anys després, podem dir que ha assolit, i amb nota, els seus objectius.

DELINQÜENTS

Poca cosa us vull explicar d'aquests foscos i entretinguts relats. No us queda més remei que posar-hi fil a l'agulla i ficar el cap dins de les seves pàgines, segur que gaudireu de valent.

Vint-i-cinc són els autors que han col·laborat en aquesta antologia, cadascú amb el seu estil propi. Hi trobem noves veus i d'altres amb una llarga trajectòria, però tots comparteixen la mateixa passió. Si no coneixeu els autors que escriuen aquí, aquesta és una gran ocasió per fer-ho. Podeu descobrir el seu estil i capficar-vos entre les seves lletres. Si us crida l'atenció algú en concret, al catàleg de l'editorial hi trobareu les seves novel·les.

A part de ser un regal per a nosaltres, també ho és per als propis escriptors, un reconeixement a la seva feina i al seu compromís amb la novel·la negra en català. Gràcies a la seva qualitat narrativa, l'editorial ha aconseguit posicionar-se com un segell referent  per als lectors.

Esperem que d'aquí a uns anys puguem celebrar, tots junts, la fita d'arribar a les cent publicacions. Nosaltres, els lectors, farem la part que ens pertoca.

Felicitats Llibres del Delicte!


Jose Núñez

Títol: Delinqüents
Autor: Diversos autors
Pàgines: 280
Data de publicació: gener 2021

Comentarios