GREAL DE SANG - Gregori Royo Bello

Arriba la nova novel·la de l'escriptor Gregori Royo Bello (Terol, 1963), Greal de sang, un llibre on un robatori i un assassinat convergeixen i en la qual coneixerem el sotsinspector Jordi Lleonard, que ens endinsarà per les diferents ciutats que podem trobar a la capital valenciana. 

EL SANT CALZE I UN ASSASSINAT

Aquesta interessant història que Royo ens porta comença amb la desaparició del Sant Calze, que podria ser l'autèntic que va sostenir el mateix Jesucrist, i que es troba a la Catedral de València. Sembla ser que han intercanviat el legítim per una imitació i hauran d'investigar qui o quines persones hi ha darrere d'aquest fet.

Per altra banda, ha aparegut un jove mort en estranyes circumstàncies, amb un símbol tatuat i amb una ingesta d'alcohol important. No se sap si es tracta d'un suïcidi o d'un assassinat. Per tal d'esbrinar la veritat, el sotsinspector de la Policia Judicial de València, Jordi Lleonard, s'haurà d'apropar a una secta on se sotmet els seus membres a un ardu control de les seves ments per tal d'instaurar-los un nou coneixement on el bé i el mal es difuminen.

Aviat les dues trames coincidiran i en Jordi tindrà una companya amb la qual tractarà d'aclarir tot l'assumpte.

I fins aquí puc dir. Si en voleu saber més, no us queda més remei que llegir-la. Gaudireu. 

EL PODER DE LES SECTES

L'autor ens parla, sense que li tremoli el pols, sobre el funcionament d'aquests tipus d'organitzacions. Busquen persones que poden tenir certs problemes a la seva vida i que no saben quin camí seguir, es troben perduts. Llavors, els parlen de la seva comunitat, del que fan, del perquè de la vida miserable que porten, els «obren» els ulls perquè triïn un nou destí per a ells. En definitiva, fan una rentada profunda de cervell a aquelles persones vulnerables amb l'objectiu de treure'ls els calers o per a benefici propi, o bé per a les dues coses alhora.

En Jordi Lleonard s'haurà d'introduir en aquesta comunitat i veurem, amb tot luxe de detalls, com funcionen les coses des de dins. L'ambient asfixiant que es respira en aquest món sectari arribarà a nosaltres gràcies al magnífic estil narratiu de l'autor.

LA VALÈNCIA HISTÒRICA: LA CIUTAT COBRA VIDA

Un altre punt clau de la història que ens ofereix en Gregori és la mateixa ciutat de València, lloc on transcorre tota la trama. L'autor fa gala dels seus coneixements sobre la crònica d'aquest indret i ens la mostra durant tota la narració. Veurem les diferents ciutats antigues que hi ha dins de la capital. De les més antigues a les més modernes. Un autèntic repàs per la màgia i el misteri que ens transmeten els seus carrers i els llocs més emblemàtics.

València és una joia i l'autor ens ho fa saber d'aquesta manera.

GREAL DE SANG

Greal de sang és una gran novel·la que m'ha recordat en molts punts el famós llibre de Dan Brown, El codi da Vinci

Gregori Royo Bello demostra que no hem d'anar molt lluny per gaudir d'una bona obra. A tocar nostre, tenim una gran ciutat ideal per ambientar aquests tipus de novel·les. Cal recordar que ha estat guardonada amb el premi de Narrativa Ciutat de Vila-Real 2020.

 

Jose Núñez

Títol: Greal de sang
Autor: Gregori Royo Bello
Editorial: Crims.cat
Pàgines: 246
Data de publicació: octubre 2020

Comentarios